Αποσπάσεις & ‘‘αποσπάσεις’’…!!! του Θανάση Νικολόπουλου*

11 Απριλίου, 2012 στο 10:15 πμ | Αναρτήθηκε στις Uncategorized | Σχολιάστε
Ετικέτες: , , , , , , ,

Κάθε χρόνο χιλιάδες εκπαιδευτικοί υποβάλλουν αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ  ή εντός ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ  ώστε να βρεθούν στον τόπο συμφερόντων τους, κοντά στις οικογένειές τους.

Ιδιαίτερα σήμερα που οι εκπαιδευτικοί βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας της οικονομικής εξαθλίωσής τους και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα στοιχειώδη και αναγκαία για την επιβίωσή τους, η απόσπαση αποτελεί σημαντικότατη επιδίωξη τους, σε αυτά τα πλαίσια όταν γίνονται με αντικειμενικώς αποδεκτά οικογενειακά, κοινωνικά, οικονομικά κριτήρια  καθώς και για θέματα υγείας.

Όταν όμως γίνεται απόσπαση και στη συνέχεια μερική «απόσπαση» ή ενδεχομένως  τακτική εβδομαδιαία άδεια από τη θέση απόσπασης για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το βιοποριστικό ή οικογενειακό μέρος ή για λόγους υγείας, τότε υπάρχει  καταφανής καταστρατήγηση του θεσμού, εκμετάλλευση, καταρράκωση των κοινωνικών χαρακτηριστικών της  και τέλος  ελεγχόμενη νομιμότητα.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι:

Μπορεί ένας εκπαιδευτικός που έχει  απόσπαση σε Διεύθυνση Β΄θμιας  Εκπαίδευσης  να λείπει από την Υπηρεσία του μία (1) έως δύο (2)  ημέρες κάθε εβδομάδα; Αν ΝΑΙ με βάση ποια διάταξη, πως χαρακτηρίζεται αυτή η άδεια και ποιος την   χορηγεί;

Στη περίπτωση του Ζ.Ε. (ΠΕ19.00) με οργανική θέση στην Αττική- 2ο ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ και απόσπαση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου – Τμήμα Διοικητικών Θεμάτων – Οικονομικά  (Αποφ. 74270 /Δ2-25/07/ 2011)  και  την εβδομαδιαία παρουσία του στο Υπουργείο Παιδείας  Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ως  ειδικός σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα που έχουν να κάνουν με  Υπηρεσίες που υλοποιούν έργα ΕΣΠΑ, τι ακριβώς ισχύει?

Ο Θανάσης Νικολόπουλος είναι εκπαιδευτικός,

διευθυντής σε  ΓΕΛ & αντιπρόεδρος

στην Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: