Αστυνομία – Βάνδαλοι γράψατε 20+ εκατομμύρια ευρώ

16 Μαρτίου, 2012 στο 1:45 μμ | Αναρτήθηκε στις Uncategorized | Σχολιάστε
Ετικέτες: , ,

Σε δέκα (10) εκατομμύρια ευρώ έχουν προϋπολογισθεί οι αποζημιώσεις για τις 180 επιχειρήσεις που καταστράφηκαν  την νύκτα της υπογραφής του νέου συμφώνου στήριξης της Ελλάδος από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Μετά την ολοκλήρωση των αυτοψιών στις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν στα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τη νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες από αυτές έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές , ενώ μικρός αριθμός (4-5) έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει σ’ αυτές έχει συσταθεί επιτροπή που θα αξιολογήσει τις επόμενες ημέρες  τα στοιχεία που προέκυψαν από τις αυτοψίες και θα καθορίσει το ύψος της αποζημίωσης για κάθε μία από αυτές.

Το ανώτατο ύψος της αποζημίωσης για κάθε επιχείρηση που έχει υποστεί ζημιές δεν έχει καθορισθεί και το ελάχιστο δεν μπορεί  να είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ.

Οι ζημιές που θα αποζημιωθούν αφορούν τις καταστροφές στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό  και όχι στο εμπόρευμα κάθε επιχείρησης που κάηκε ή κλάπηκε.

Δεν θα αποζημιωθούν οι Τράπεζες που υπέστησαν ζημιές  γιατί διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη.

Τις αποζημιώσεις θα καταβάλει από δικούς της πόρους η Περιφέρεια Αττικής που συμμετέχει και στην Επιτροπή Αξιολόγησης μαζί με τον Δήμο Αθηναίων, το ΕΒΕΑ και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στις δομές του κέντρου των Αθηνών, (πεζοδρόμια, στάσεις λεωφορείων, σκαλοπάτια πλατιών, κλπ.) από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν στην Πλατεία Συντάγματος (καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς) και στις οδούς Ερμού και Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το συνολικό κόστος αποκατάστασης των ζημιών αυτής τις κατηγορίας είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα δαπανηθεί για τις ζημιές των επιχειρήσεων.

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα λέει ο λαός. Εάν το σχέδιο της Αστυνομίας ήταν καλύτερο, το κόστος των καταστροφών θα ήταν αμελητέο.

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: